26 de desembre del 2011

La sindicatura de comptes revela els autèntics forats de la gestió de l’equip directiu de RTVV

La dirección de RTVV posa la nostra empresa al servei de la competència
L’informe de la Sindicatura de Comptes revela que RTVV va prestar serveis a dos televisions privades amb llicència de TDT per valor de 901.369 € entre els anys 2008 i 2010 i que eixes quantitats mai es van cobrar ni tenen perspectiva de cobrar-se.
Segons informacions periodístiques les televisions deutores serien Popular Televisión i Las Provincias Televisión, les dos privades a qui la Generalitat va donar les llicències autonòmiques i que entraven en competencia directa amb els nostres propis canals de televisió. L’informe revela fins i tot què les prestacions a estes televisions de la competencia és van fer inicialment sense relació contractual i que posteriorment, en 2010 es va fer un contracte retroactiu des de 2008. És açò un procediment propi de una empresa pública? Per què es va fer? Per a qui treballaven els nostres directius? Recordem que només la satisfacció d’este deute permetria pagar el salari brut de més de 40 treballadors de RTVV durant un any.
537.000 euros per explotar la mascota del Vila•real
RTVV té un cotracte amb el Vila-real Club de Futbol pel qual li paga 2 milions i mig d’euros per temporada –l’equivalent al salari brut annual de més de 100 treballadors de RTVV- que no inclou la retransmissió dels partits de lliga. Entre els fets que critica la Sindicatura de Comptes hi ha l’elevat cost d’explotació de la mascota del Vila-real que li costa 537.000 euros a l’any al grup RTVV. Algú sap com és la mascota del Vila-real? Què obté RTVV a canvi d’estos diners? Segons la Sindicatura s’hauria de justificar “la necessitat de la contractació dels drets de col•laboració comercial i d’explotació de mascotes i els ingressos que se n’obtindrien”
Este cas del Vila-real és només una mostra del forat per on se’n van els diners, ja que RTVV va pagar més de 10 milions d’euros a Mediapró pels drets d’emissió dels partits de la lliga –inclosos els del Vila-real- els quals no emetem.
Només els drets d’emissió esportiva, sobretot futbol entre 2009 i 2010 equivalen als salaris de tota la plantilla dels tres canals de Canal 9 i de Ràdio 9 durant un any.

El forat de la F-1 també per a Canal 9
La Sindicatura de Comptes ens ha revelat per fi el cost dels drets de la fòrmula 1 que la dirección mantenía com un secret d’estat. Només el contracte amb Bernie Eclesstone li costa a la nostra empresa 22 milions € per quatre temporades, sense incloure l’IVA –un terç total dels costos laborals annuals de tots els treballadors de RTVV-. Nosaltres, com fa el mateix síndic, considerem que el contracte amb Ecclestone no està justificat. És més, considerem que els directius que el signaren no pensaven en els interessos de la nostra empresa.
La justificació per a fer el contracte és que s’adquirien els drets per a emetre la F-1 en valencià en el nostre àmbit autonòmic. Però la direcció li va fer un contracte –del qual no coneixem la suma- a un presentador argentí que ho fa en castellà!!!

Informe PRICEWATERHOUSECOOPERS, a disposició del Síndic
L’informe va ser atorgat pel director general en novembre de 2010 a la consultora. Resulta que el síndic ha rebut, en setembre de 2011, un esborrany de l’informe i que no té caràcter definitiu. 10 mesos per a elaborar un informe, se suposa, es podran fer diverses actualitzacions i versions, segons convinga. Cal recordar que Price va ser l’adjudicataria, per 180.000 € d’un informe que, a hores d’ara, no passa d’esborrany.
Si el síndic disposa de l’informe, per què no el tenen els membres del consell d’Administració?, per què no el tenen les Corts?, per què no el tenen els representants dels treballadors?

Algunes productores li xuclen la sang a RTVV
El síndic explica que una productora no va saber justificar a RTVV diverses despeses per import de 1’8 milions €. La productora va reconéixer el deute amb RTVV i es comprometé a tornar els diners. TVV no ha percebut l’import, simplement s’ha aconformat a que la tal productora fes un programa extra, que ha resultat ben car. Diu el síndic que el programa encara no s’ha emés.
¿Quin és el programa? ¿Quina és la productora?

Estes són algunes de les barbaritats que han fet els nostres directius anteriors i actuals en la gestió de la nostra empresa, uns fets que demostren una vegada més que els treballadors no som els culpables de l’actual situació económica de RTVV. Per això tornem a exigir a la Generalitat que els corregisquen els veritables forats de la gestió i se’n depuren responsabilitats entre els directius i no ens les facen pagar als treballadors. Perquè els treballadors no som els culpables.