29 d’octubre del 2015

El Comité d'Empresa RTVV vigilarà la tramitació de la llei parlamentària per recuperar el servei de radiotelevisió

El ple de les Corts Valencianes ha pres en consideració la Proposició de Llei per a la recuperació del servei públic de ràdio i televisió valencianes, presentada pels grups parlamentaris de Podem, Compromís i PSPV-PSOE. S’inicia així el tràmit parlamentari que ha de posar fi a l’anomalia democràtica en que ens trobem des que, fa 23 mesos exactes, el govern d’Alberto Fabra ordenés el tancament de RTVV per no complir amb la resolució del TSJCV sobre la il·legalitat del primer ERO.

Per tant , la primera valoració dels sindicats que integrem el Comité d’Empresa és de satisfacció, perquè es posa la base legislativa per a deixar de ser l’únic territori europeu amb govern i llengua pròpia que no disposa d’una radiotelevisió pública.

Ara bé, el text que hui s’ha pres en consideració presenta mancances d’abast i així li ho hem traslladat als tres partits impulsors, que s’han compromés a subsanar-les en el transcurs de la tramitació parlamentària amb diverses esmenes.

En este sentit, considerem que el termini inicialment previst d’un any per a l’aprovació per part de les Corts de la llei reguladora del nou servei de ràdio i televisió és massa llarg, per la qual cosa hem instat a que siga de sis mesos i que els treballs de la Comissió Parlamentària s’adeqüen a este procés. Ni la societat ni el sector audiovisual, entre els quals estem els treballadors, podem suportar més demores.

Per al Comité és bàsic que es faça referència als ex treballadors en un doble sentit: al drama laboral patit des de fa més de tres anys i al futur d’este col·lectiu. Hem instat a que es tinga en compte el drama social que ha suposat el tancament de RTVV i que es considere prioritari en la recuperació del servei de ràdio i televisió la necessitat de comptar amb el capital humà. El text actual recull la possibilitat de recuperar drets audiovisuals, instal·lacions, immobles i infraestructura tècnica de RTVV SAU, i oblida que recuperar persones passa per comptar amb els ex treballadors, atenent a la seua experiència i al sistema d’accés, d’acord amb les necessitats del nou model que adopten les Corts.

Per tant, el Comité d’Empresa es felicita en entendre que comença una nova etapa, supervisarà que les esmenes acceptades en el diàleg amb els partits s’hi integren en el text definitiu i, sobretot, estarà vigilant i reivindicatiu en l’aplicació de la llei perquè es respecten els drets laborals que, hui fa 23 mesos, van ser segats d’una manera antidemocràtica i indigna.