17 d’octubre del 2015

El Comité d’Empresa demana al Consell que es persone en el saqueig de RTVV

El Comité d’Empresa de RTVV insta al president de la Generalitat, Ximo Puig, a personar-se en totes la causes obertes sobre el saqueig de la ràdio i la televisió públiques.

El Comité considera que el Consell es queda curt quan anuncia personar-se en els casos Valmor, Vaersa, Aido i Gürtel i demana que des de l’executiu valencià s’apunte a les successives gestions de Pedro García i José López Jaraba, els directors generals de RTVV que van acumular un endeutament pròxim als 1.300 milions d’euros.

En este sentit, el Comité considera prioritari que l’Advocacia de la Generalitat estudie la possibilitat de personar-se davant el jutjat de Paterna que instrueix la denúncia presentada pel grup parlamentari de Compromís, i on també està personat CCOO, i que ha derivat en les imputacions de José López Jaraba; l’ex directora Canal 9 y ex consellera de Cultura, Lola Johnson i l’ex directora de Ràdio 9, Nuria Romeral.

Tots ells estan acusats d’haver provocat un forat milionari a les arques de RTVV acumulant successius excessos pressupostaris clarament irregulars . Tal i com relata la querella, els directius de RTVV van ignorar les recomanacions de la Sindicatura de Comptes i del Consell d’Administració i van incrementar continuadament els deutes amb objectius dubtosos, quan no inconfessables, sense amortitzar prèviament els préstecs concedits.

En la retafila de fets investigats per la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada figuren les ajudes irregulars als clubs de futbol, les despeses de representació sense justificar, la contractació de dos programes a través de la productora de José Luís Moreno o el pagament sobrevalorat de tres documentals a la productora Triskel.

Igualment, el Consell pot posar el punt de mira en la peça del cas Gürtel que investiga els contractes entre el grups d’empreses vinculades a Francisco Correa i Canal 9 per a la visita del Papa a València, en 2006. RTVV va pagar per les 47 pantalles i equips de so 7,4 milions, el doble del que valoraren els tècnics. A esta xifra cal sumar altres 100.000 € per la vigilància.

Si el Consell vol ser coherent amb la seua voluntat de personar-se, el primer que hauria de fer en este cas és facilitar als liquidadors de RTVV els mitjans humans necessaris per a trobar les proves que ha requerit el jutge instructor del cas, el magistrat José Ceres. Els propis liquidadors han transmès al TSJCV que no disposen dels efectius suficients.

En el cas Gürtel l’ex director general de RTVV Pedro García està imputat per suposat delicte fiscal, suborn, blanqueig de diners, malversació i prevaricació.

Els treballadors hem sigut fins ara els únics que hem pagat, amb el nostre lloc de treball, la nefasta gestió de qui es va dedicar a apropiar-se de fons públics per a l’ús privat. Es per això que emplacem al Consell a personar-se en les causes obertes, a recuperar el diners saquejat i a reinvertir-lo en el nou projecte de RTVV.