26 de juny del 2015

El Comité d'Empresa es compromet a col·laborar amb el nou Consell en la reobertura d'RTVV.

El comité d’Empresa de RTVV, reunit en sessió plenària el 24 de juny de 2015, acorda el següent comunicat:El Comité d’Empresa es compromet a col·laborar amb el nou Consell per tal de trobar les condicions més favorables per a reobrir RTVV i restablir el servei públic de ràdio i televisió en valencià. Es per això que emplacem als partits que conformaran el futur executiu valencià a dissenyar una estratègia que, de manera urgent, permeta detindre la liquidació de RTVV i trobar marcs de negociació amb els representants dels treballadors.

El Comité d’Empresa recorda la vigència del seu manament, per la qual cosa es configura com el principal òrgan representatiu i col·legiat dels treballadors, responsable màxim de la defensa dels drets laborals dels extreballadors. En consonància , aquest Comité es compromet a mantenir les reivindicacions per recuperar RTVV i concretar-les en les mobilitzacions que considere oportunes.

A més, el Comité exigeix al Consell en funcions, presidit per Alberto Fabra, que aplique a RTVV la cooperació que ha promès al pròxim cap de l’executiu valencià, Ximo Puig, en el marc de les negociacions pel traspàs de poder. En este sentit, reclamem que permeta al futur executiu prendre sense hipoteques les mesures que considere oportunes i que garantisca la integritat de les dotacions de l’empresa i del seu arxiu administratiu.

El Comitè d’Empresa també vol reconèixer la lluïta dels treballadors en la defensa de RTVV i manifestar el seu agraïment als partits, sindicats, associacions ciutadanes i organitzacions de diferent signe que han expressat públicament la seua oposició al tancament de Canal 9 i Ràdio 9 i el seu suport a la recuperació d’una ràdio i televisió públiques a través de la Iniciativa Legislativa Popular.