17 de juny del 2015

El comité d'empresa de RTVV denuncia la política de terra cremada dels liquidadors

El Comité d’Empresa de RTVV considera il·legitimes les accions que està realitzant el Consell de Liquidació de l’empresa pública, format per Carlos Cervantes, Julián Clavel i José Cerdà.

Ens trobem en una situació d’eventualitat política en la Generalitat Valenciana. Els partits polítics que signaren l’Acord del Botànic es comprometeren a la reobertura de RTVV. Per aquest motiu, des del Comité d’Empresa exigim que es paralitze el procés de liquidació de RTVV.  El Comité d’Empresa demana el Govern en funcions que ordene els liquidadors que detinguen la seua línia d’actuació de terra cremada i de perjudici per als interessos d’una societat pública que és propietat dels valencians.

En aquest sentit, el Comité d’Empresa denuncia que s’adjudicarà directament a una empresa privada, per procediment d’urgència, la gestió administrativa de RTVV a partir de juliol per una negligència manifesta del Consell de Liquidació. L’adjudicació està valorada en 100.000 euros. La forma i el temps en què s’adjudicarà, amb RTVV sense cap treballador, posen en perill la custodia de l’arxiu administratiu i de la documentació clau per a la reobertura de l’empresa. Tampoc garanteix la conservació de tot l’equipament material que acull el CPP de Burjassot.

D’igual forma, la subrogació de les Unitats de Documentació i Xarxa a Culturarts i EIGE s’està fent de forma precipitada i a contrarellotge perquè s’ha de concloure abans del 30 de juny.


El Comité d’Empresa creu que s’està actuant amb mala intenció per part de l’actual Consell de la Generalitat  i dels liquidadors i no descarta emprendre accions legals en el futur si es demostra el perjudici patrimonial que puga provocar l’actitud dels membres del Consell de Liquidació d RTVV. En aquest sentit, el Comité d’Empresa assegura que Cervantes, Clavel i Cerdà tenen una assegurança pagada per RTVV per valor de 60.000 euros per a possibles indemnitzacions derivades de la seua responsabilitat com a membres del Consell de Liquidació de RTVV. A esta xifra cal afegir altres 103.000 euros per la contractació d’una assegurança de danys i riscos patrimonials.