19 de juliol del 2014

Consequències directes de la suspensió del juí per la demanda col·lectiva de la CGT

El jutge de l'Audiència Nacional ha comminat les parts a acceptar una suspensió del juí de la demanda col.lectiva plantejada per la secció sindical de CGT a RTVV. L’argument aportat és esperar la decisió del Tribunal Constitucional on està admès a tràmit un recurs d'inconstitucionalitat de la llei 4/2013 de supressió de la prestació dels serveis de radiodifusió i televisió d'àmbit autonòmic, així com la dissolució i liquidació de Radiotelevisió Valenciana SAU presentat pel grup parlamentari socialista.

Com ens afecta açò?

De moment el primer que cal pensar és que no corre pressa per plantejar una demanda individual, perquè encara no hi ha, ni tan sols, data per a una sentència ferma.

Mirant amb bons ulls i a llarg termini el Tribunal Constitucional vorà este recurs en un temps estimat d’entre 2 i 5 anys. Després hauria de reprendre’s de nou la demanda col·lectiva a l’Audiència Nacional.

Depenent del que determine el T. Constitucional la sentència per la demanda col.lectiva pot ser favorable a la nul·litat de l’ERO, declarar el comiat no ajustat a dret o per contra confirmar-lo com a ajustat a dret.

De moment l’assessoria jurídica de la Confederació CCOO mantè tota la nostra documentació a l’espera del que pensem fer i quan es puga fer.

En estos moments qui vulga presentar una demanda per a recalcular la indemnització estrictament ha de tindre clar que quedarà ajornada fins que es resolga al T. Constitucional i la demanda col·lectiva a l’Audiència Nacional, tot després dels recursos i fins que hi haja sentència ferma. Per tant els nostres advocats recomanen que de moment no es presente cap demanda.

Què passa amb les demandes ja presentades?

Els companys que han presentat una demanda per diferència salarial, és a dir, revisió de categoria, continúen endavant i ja es vorà en el seu moment i el tribunal donarà la sentència només per salaris rebuts, no per indemnització que tornaria al supòsit anterior.

Les que ja estan presentades per part dels companys que van demandar durant el primer ERO siga per antiguitat o per revisió de categoria laboral continuaran endavant.

Els companys que van presentar demanda per comiat tàcit després de la sentència del primer ERO i que no els van recolocar poden passar pels serveis jurídics per signar el document que “desestima” la demanda.


Recàlcul indemnitzacions

Per últim aquells companys que arreplegareu el burofax de comunicació del comiat després del 12 de maig i no han rebut cap quantitat pel recàlcul de la indemnització ací teniu un model adjunt que podeu enviar vosaltres mateix a organitzaciólaboral@rtvv.es