3 de setembre del 2013

No podem oblidar el que ha passat #TenimMemoria


Tot i que retiren els lletreros i esborren les imatges

Arribat el 31 d’agost, data en què l’empresa dona per acabat l’ERO de RTVV, ens hem trobat que s’ha retirat totes les referències a l’acomiadament dels companys dels últims 9 mesos.
Han sigut mesos de patiment, la recta final d’un llarg procés que va començar el gener del 2012, però que ja temps abans la rumorologia ens posava en alerta.
Un procés injust i que ha acabat rematant la mala praxi de l’empresa per redimensionar el número de treballadors. Tot per no atendre les propostes del Comité d’Empresa durant el període de consultes que marca la llei durant un ERO.
L’empresa vol passar pàgina de tot això i per tant ha esborrat les petjades. Vidreres plenes dels noms del companys que ja no hi són, portes amb enganxines i també noms de treballadors acomiadats, fulls que mostraven la desfeta a un programa, a documentació, en una secció o departament concret, flors que adornaven portes, reixes i esquel.les que anunciaven  la defunció d’un lloc de treball. Tot va desaparéixer de la nit al matí, i mai millor dit, al Centre de Producció de Programes de Burjassot.
Però els treballadors  #TenimMemòria i no oblidem. No oblidem el temps que hem passat esperant una data per saber si hi havia o no un ERO, tampoc oblidem el temps que va transcórrer fins que es va presentar, ni el període de consultes amb el rebuig a totes les propostes i el menyspreu als treballadors i als seus representants. Cap proposta positiva, cap oferta bona. Una xifra descomunal i tremenda: 1.200 afectats.
Després mesos d’espera i portà i al carrer, amb degoteig fins el 30 d’agost.
Ara l’empresa deu de considerar que els que estan dins ja són els bons. Ací no ha passat res i esta direcció no té culpa del que ha ocorregut abans. Això deuen pensar.

No. Ací ha passat i molt gros!!

Ací estan al carrer més de 900 treballadors i no es pot oblidar. Gent que tenia una oposició aprovada, un lloc de treball estable i un futur ha vist com tot ha caigut. L’esforç de 24 anys en una empresa treballant per fer-la gran s’ha vist truncat per una decisió aleatòria.
No podem consentir que tot això s’oblide i volem recordar tot el que ha passat.