25 de juliol del 2013

L'ERO deixa RTVV sense capacitat per a reaccionar davant d'una tragèdia com l'accident de tren a Galícia

RTVV no ha donat la cobertura informativa que requeria una tragèdia de la magnitud de l'ocorreguda a Galícia, un dels majors accidents ferroviaris de la història d'Espanya, i no ha atés com calia en les primeres hores la seua obligació de garantir als valencians la informació en la llengua pròpia. 

El comiat massiu de treballadors dels últims mesos i el desmantellament de l'equip tècnic ha deixat sense capacitat els nostres mitjans per a reaccionar davant fets excepcionals, ja que ni tan sols hi ha personal per a fer la cobertura bàsica de cada dia. A més la direcció de RTVV, amb els responsables d'informatius al capdavant, han decidit organitzar l'empresa com si hi haguera un parèntesi fins que finalitze l'aplicació de l'ERO, el pròxim 1 de setembre, com si no dirigiren uns mitjans de comunicació que han de treballar les 24 hores tots els dies i han d'atendre una actualitat que no dona treves. 

RTVV només va donar informació actualitzada fins a les 10:30 de la nit en el Canal Nou24, la qual es va repetir al llarg de tota la matinada. No es va articular cap mecanisme ni cap dispositiu per actualitzar-la, com si que van fer altres televisions autonòmiques que, a través de FORTA, van connectar amb l'emissió de la televisió autonòmica gallega. 

En Ràdio 9, la programació no té butlletins nocturns per falta de personal, sobretot del departament tècnic, on només queden 7 treballadors, 3 dels quals seran acomiadats en les pròximes setmanes. La informació es va actualitzar fins a la una de la matinada en el programa "La Taula Esportiva", però a partir d'eixe moment va quedar en marxa una programació musical programada en l'ordinador ja que durant l'estiu no hi ha cap treballador de matinada en l'emissora, ja que els que feien eixe torn foren acomiadats al juny.

La web de RTVV, per la qual José López Jaraba va pagar 400.000 euros de diners públics, està pràcticament paralitzada pel degoteig de comiats, i no va incloure cap informació sobre la tragèdia quan els ciutadans més la reclamaven a través de les xarxes socials.

Tots estos fets posen en evidència a aquells que des de la direcció de RTVV i des del Govern valencià i el Partit Popular han mentit els valencians assegurant què l'ERO era modèlic i proporcional. La Generalitat està obligada a reflexionar i a fer marxa arrere en tot este procés i recuperar els treballadors acomiadats per oferir a la societat valenciana els mitjans de comunicació públics que mereix. 

CCOO-RTVV vol aprofitar este comunicat per a expressar el seu condol i solidaritat a les víctimes de la tragèdia i a els seus familiars.