6 de juliol del 2013

Adéu a Nou 2: un colp més a la nostra llengua

RTVV ha executat, aquesta nit, la seua promesa de fusionar NOU 2 i el Canal 24-9. L'excusa és un motiu inconsistent: l'estalvi de 2'7 milions d'euros a l'any. No és un argument concloent després de tot el que els responsables de la mala gestió a RTVV han fet durant els últims 18 anys.

La desaparició de NOU2 ens priva als valencians d'una oferta d'un canal de televisió que emetia, íntegrament, en la nostra llengua. Amb la fusió dels dos canals, ja només ens queda un davant de quaranta que emeten en castellà.

La decisió és greu. Per exemple, elimina tota la programació infantil en valencià, un dels principis bàsics i fonamentals d'una televisió com la nostra, l'origen de la qual ha de ser el foment del valencià entre els xiquets i el públic juvenil.

 RTVV barreja ara en només un canal el servei ininterromput d'informació amb documentals i retransmissions esportives i festives. La graella obligarà a canvis que portaran a la supressió de les rondes informatives quan s'estiga fent, per exemple, una partida de pilota.

La solució per a tindre una RTVV digna no és eliminar part de la seua oferta sinó fer-la atractiva, veraç i rendible socialment per als veritables propietaris de l'empresa: els valencians.