21 de maig del 2013

El Comité d’Empresa presenta a la Direcció de RTVV la seua proposta per al contracte-programa

El Comité d’Empresa ha traslladat a la Direcció General les seues propostes per al contracte-programa que divendres estudiarà el Consell d’Administració de RTVV.
Per al Comité és fonamental garantir una RTVV pública, de qualitat i en valencià que potencie la producció pròpia, que en el cas de Ràdio 9 hauria de ser del cent per cent, i que a TVV mai hauria d'estar per sota del 50% de la programació.

El document proposa, en matèria de producció pròpia, el reforçament dels serveis informatius de la cadena, que hauria d’incloure, com a mínim,

Tres programes informatius diaris i altres tres setmanals, realitzant-se tots els programes informatius íntegrament en valenci i amb producció propia.
Un programa de informació esportiva diari i un altre setmanal.
Un programa magazine en directe pel matí i altre per la vesprada.
Un programa diari de debat-tertúlia, incloent programes especialitzats relatius a temes com medi ambient o cinema.
Un programa musical setmanal amb actuacions en directe, amb especial atenció als grups valencians.
Almenys cinc programes compactats setmanals de divulgació.
Almenys quatre sèries documentals setmanals.
Un programa concurs diari.

El Comité d'Empresa també considera fonamental el manteniment dels tres canals de televisió, Canal 9, Nou.2 i Nou.24, i la promoció i manteniment de l'arxiu audiovisual de RTVV per a la qual cosa caldrà que la Unitat de Documentació mantinga el seu caràcter públic i la seua consideració com a patrimoni cultural.

L’òrgan de representació dels treballadors ha demanat a la Direcció que pare especial atenció a la programació infantil i juvenil i que, en l’horitzó dels pròxims tres anys, pose en marxa un canal temàtic dedicat a este tipus de continguts.