18 de març del 2013

Canal 9 trau de la programació la cremà amb motiu de la vaga convocada pel Comité d’Empresa

L’empresa no disposa del personal mínim per a la retransmissió després de tirar al carrer més de 600 treballadors

La programació de TVV per a demà no contempla la retransmissió de la cremà de cap falla, després que el Comité d’Empresa mantinga la vaga convocada entre les 10 de la nit i les 2 de la matinada. L’Empresa no ha acceptat cap de les propostes fetes pel Comité per a desconvocar o reduir la vaga i no disposa, a pesar dels serveis mínims abusius decretats una vegada més per la Direcció General de Treball,  de personal suficient després d’haver deixat al carrer més de 600 treballadors .

Bona part de la programació de Falles estan fent-la treballadors que aniran al carrer des d’ara fins el 31 d’agost, dia límit per aplicar l’ERO. El Comité denuncia que, per a minimitzar l’efecte de les baixes que ella mateixa ha causat, la Direcció esta cometent irregularitats de tota mena, com ara acumulació d’hores extres, contractació de productores externes i canvis de categoria laboral dels treballadors, entre d’altres. 

El Comité ha intentat per totes les vies arribar a un acord a l’Empresa per tal que els valencians pogueren gaudir d’una de les festes grans a través de les seva televisió. No obstant, la Direcció de RTVV ha demostrat una vegada més que prioritza el despatxament indiscriminat de treballadors a la garantia del servei que ha de donar als ciutadans, que la paguen amb els seus imposts. El Comité ja va avisar durant les Falles de l’any passat que si es duia a terme l’Expedient de Regulació d’Ocupació es faria impossible mantindre la programació de primer nivell tècnic que els treballadors de RTVV han realitzat durant més de dos dècades. La cobertura que s’ha fet enguany n’és una bona prova.

El Comité d’Empresa de RTVV torna a reclamar la paralització immediata de l’ERO, la tornada dels treballadors despatxats i el plantejament d’un autèntic projecte de futur que garantisca que els valencians disposen d’una televisió pública, de qualitat i en valencià.