9 de febrer del 2013

El PP arrassa Canal 9

Nota de Premsa del Comité d’Empresa de RTVV

Culmina el major ERO en un mitjà de comunicació a Espanya


Burjassot, 9 de febrer de 2013

El Comité d’Empresa de RTVV informa que el major ERO en un mitjà de comunicació espanyol s’ha executat hui amb la notificació de l’acomiadament de 843 treballadors, que se sumen als més de 200 que ja havien sigut anunciats. En total, per tant, més d’un miler han quedat al carrer com a conseqüència de la nefasta i corrupta gestió realitzada per les diferents direccions nomenades pel partit popular des del 1996.

En una valoració d’urgència, el Comité denuncia que la arbitrarietat és i ha sigut l’única norma en este procés, fins el punt que la Direcció ni tan sols ha respectat els criteris abusius i il·legals que ella mateixa havia imposat de manera unilateral. S’ha acomiadat a treballadors amb l’oposició guanyada, a persones amb una trajectòria llarga i impecable a RTVV, amb especial acarnissament amb els professionals que l’any 89 van posar en marxa l’Empresa. No han tingut mirament ni amb persones amb discapacitat ni amb parelles els dos membres de la qual treballaven a l’Empresa. I, per suposat, han perseguit fins la porta d’eixida als treballadors que al llarg d’estos anys s’han significat en la defensa dels llocs de treball i la qualitat de l’emissió.

Fins i tot més escandalós és encara el fet d’haver despatxat a dos de les tres denunciants dels abusos sexuals de Vicente Sanz (la tercera ja havia sigut despatxada en la ràdio). I és sorprenent, quan no ofensiu per a la voluntat popular, que s’haja despatxat als dos membres del Consell d’Administració que eren personal de la plantilla i van ser elegits per amplíssima majoria a les Corts Valencianes. Un mail ha sigut l’última demostració de la falta absoluta de sensibilitat cap als treballadors de RTVV, que portem més de dos anys patint la tortura psicològica per part de l’Empresa davant el futur incert dels nostres llocs de treball.

A banda d’una carnisseria personal i sindical, l’aplicació de l’ERO es el colp de gràcia a la producció pròpia de RTVV, en deixar sense treballadors la majoria dels programes i comprometre la continuïtat dels informatius, que constitueixen l’essència del servei públic. La falta de planificació se centra especialment en el departament tècnic, en el qual els acomiadaments s’han fet sense cap previsió i posen en perill la pròpia emissió de la cadena.

El Comité d’empresa fa responsable d’esta catàstrofe el PP i tots els que han seguit les seues ordres insensates sense badar boca, com ara els directors generals José Vicente Villaescusa Blanca, Pedro Garcia Gimeno, José López Jaraba i Alejandro Reig de la Rocha. Tampoc no podem oblidar els secretaris generals Vicente Sanz i Juan Prefaci, com també els caps de recursos humans David González Wonham i Noèlia Estarlich Hernandis.

El menyspreu de la Direcció pels representants dels treballadors ha continuat hui mateix. El Comité d’Empresa no té encara la llista d’acomiadats i ha hagut d’assabentar-se de la quantitat total d’afectats a través de les declaracions de la Direcció a una agència de notícies. Malgrat tot, el Comité D’Empresa reitera el seu compromís en la lluita contra este ERO salvatge i injust. Estem convençuts que els Tribunals als acabaran donant-nos la raó.