15 de gener del 2013

RESUM REUNIÓ AMB EL SUPLENT DEL DTOR GRAL I EL SEC GRAL.


El suplent del Director General de RTVV , Alejandro Reig, i el Secretari Gral de RTVV, Juan Prefaci, han mantingut una reunió amb el Comitè d’empresa, reclamada pels representants dels treballadors per conèixer la situació actual i futura de l’empresa. Aquest són els punts més destacats d’una trobada que ha durat dos hores i en la qual el Comitè ha tornat a denunciar l’actitud de l’empresa durant tot el procés d’ERO:

-          El comité d’empresa ha tornat a censurar l’actuació d’Alejandro Reig per accpetar el càrrec. En un primer moment, Reig ha argumentat , de nou, que “si no ho haguera fet ell, ho haguera assumit un altre i que ell porta 20 anys en l’admistració i està a las duras y a las maduras. Se me ha pedido el favor. Hoy en dia, todas las grandes empresas estan despidiendo a gente”. Des del comitè se li ha reprovat la seua actitud des del punt de vista moral ja que va la seua funció serà únicamente la de despatxar 1200 persones” i se li ha replicat que les seues paraules eren ofensives. Reig ha dit que retirava la frase que “si no lo hago yo, lo hará otro.”

-         L’empresa té previst acomiadar els primers treballadors de TVV a finals de gener. La direcció espera que el comitè avaluador acabe els llistats dels acomiadats abans de la fi de mes. L’empresa ha anunciat que no sap encara cóm comunicarà als treballadors  que no tinguen correu electrònic si estan, o no,  afectats. La fórmula per a fer-ho s’estudiarà en els pròxims dies.

-         Per a complir els terminis previstos per als acomiadaments, el Consell d’Administració de RTVV proposarà Alejandro Reig com director general el pròxim 18 de gener en una nova reunió en la qual es tornarà a votar la proposta. i El Consell el nomenarà el següent divendres 25.

-         Segons el Secretari Gral, l’empresa ha decidit que aquells que tenien contracte en l’ens però treballen en TVV  hauran de competir amb la resta de companys que fan les mateixes funcions en la televisió. Segons els criteris de la direcció de RTVV alguns treballadors de documentació que estan afectats ho són perquè aquest departament està adscrit a l’ens.
       
-         La comissió avaluadora està formada per: Manuel Sais, Perpetua Beltran i Javier Martínez Salcedo.
       
-         L’empresa ha afirmat que són els caps de departament els que han decidit la data d’eixida dels treballadors afectats per l’ERO.
       
-         Els 15 milions d’euros que la Generalitat ha consignat en els pressupostos de RTVV de 2012 són una dotació exclusivament per a pagar indemnitzacions de l’ERO que s’han de sumar a 19 milions que ja s’havien assignat en una anterior modificació pressupostària.         

-         L’empresa ha aclarit també que s’ha reobert el procés d’adjudicació del contracte per l’empresa de recol·locació de treballadors. S’ha rebut dos ofertes.

-         Els 400 euros que han de rebre les persones afectades per l’ERO que tenen entre 45 i 62 anys es pagaran aquest mes per transferència bancària al compte corren ton s’ingressava la nòmina.  S’habilitarà un llistat en la porta per a que les persones que ja no treballen en la casa puguen accedir per als tràmits per sol·licitar aquesta indemnització complementària.

-         En la nòmina del mes de gener es pagarà el plus de transport de 2012 a tots els treballadors, inclosos els afectats per l’ERO.  Als acomiadats l’any passat,  se’ls abonarà la part proporcional.

-         El Consell d’administració abandonarà l’actual seu el 31 de gener i es traslladarà al CPP Burjassot.. L’empresa també té la intenció de traslladar Ràdio 9  a Burjassot , tot i que no ha concretat dates.

-         Segons l’empresa, s’ha indemnitzat als treballadors contractats pel 3% perquè altres ERO s’han tombat per no haver fet efectiva aquesta indemnització. Una explicació de l’empresa que contrasta amb l’actitud que han mantingut amb altres circumstàncies clarament il·legals en les quals ha dit que ja es pronunciaran els tribunals. En total han cessat en els seus contractes 17 treballadors, tots els que tenien esta modalitat contractual excepte una que- segons l’empresa- és l’única que està adscrita a TVV. Un argument que no s’entén perquè el contracte de cessament està lligat al del Director General de RTVV.

-         La fusió de RAV I TVV en una empresa prevista per la nova llei s’ha de fer abans del 31 de març, data en la qual finalitza el termini de vigència de  l’auditoria feta a les actuals empreses.

-         El contracte-programa de la futura empresa el negociaran els pròxims gestors, tot i que la direcció ja ha aportat informació a la Generalitat.

-         No s’ha aclarit si la futura empresa farà una borsa de treball per recol·locar els despatxats de RTVV.

-      El comité d’empresa ha sol·licitat una reunió monogràfica per parlar de l’actual situació de Ràdio 9 i dels problemes laborals que ha provocat l’ERO, ja que el comiat de treballadors ha demostrat que la plantilla resultant és insuficient per a cobrir les mínimes necessitats de la programació.