5 de desembre del 2012

EL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA ES DECLARA NO COMPETENT PER A JUTJAR L’ERO DE RTVV


El Tribunal Superior de Justícia valencià ha decidit declarar-se no competent per a jutjar l’Expedient de Regulació d’Ocupació de RTVV. El tribunal entén que l’empresa no va informar en cap moment ni als representants dels treballadors, ni al Consell d’Administració ni a l’autoritat laboral,  que estaven exclosos de l’ERO els centres de treball de fora de la Comunitat Valenciana. Què tampoc consta eixa exclusió en la decisió final aprovada el 22 d’agost.

El TSJ manté que la comunicació de l’empresa a la Inspecció de Treball on indicava que quedaven exclosos els centres de fora de la comunitat va ser extemporània i no va cumplir els criteris per a una comunicació d’estes característiques, ja que es va fer a través d’un correu electrònic. Per tot això, el tribunal entén que la competencia del cas excedix l’àmbit autonòmic, amb independència dels treballadors que finalment resulten afectats per la decisió empresarial.  

Després de la decisió del TSJ, estem a l’espera del pronunciament de l’Audiència Nacional, que ja va admetre a tramit les demandes col·lectives de  CCOO i CGT i les va agrupar. Esperem que la seua resolució siga ràpida i que tingam com més promete possible una nova data per a la celebració del jui que esperem que puga tombar l’ERO i salvaguardar els llocs de treball en RTVV.