15 de novembre del 2012

COMUNICAT DEL COMITÉ D'EMPRESA

El Comité d'Empresa ratifica que les sancions imposades per la direcció de RTVV a 48 treballadors pels fets del 16 de juliol no estan justificades i que només poden interpretar-se com una mostra d'assetjament laboral i de persecució sindical i repressió de conductes sindicals. També lamenta les nombroses irregularitats que s'han produït durant la tramitació de l'expedient durant el qual no s'han respectat els terminis, ni s'han practicat totes les proves demanades. El Director General, José López Jaraba, i la Subdirectora de RRHH, Noèlia Estarlich, han decidit estes sancions sabent que no són certs els fets que imputen.

Des del Comité d'Empresa volem denunciar el sarcasme que significa que es sancione a 48 treballadors argumentant que s'ha vulnerat el dret constitucional a la informació quan és l'empresa la que dia a dia està fent bandera de la manipulació informativa. Actuacions com esta i els reiterats escàndols d'índole econòmica i d'assetjament sexual com les que està investigant la justícia són les úniques responsables de la mala imatge de l'empresa.

El rerafons d'estes sancions és aconseguir que els treballadors es queden sense la majoria dels representants sindicals en ple procés d'execució de l'ERO, la qual cosa crearia indefensió entre els treballadors i una vulneració flagrant del dret de representació.
Considerem especialment greu la possibilitat que estes sancions afecten molts treballadors que podrien encadenar els dos mesos de suspensió d'ocupació i sou amb el seu acomiadament definitiu.

Volem  fer saber que l'empresa no aconseguirà callar els representants dels treballadors i que continuarem treballant amb la mateixa dedicació que fins ara, tot i que més de la meitat del Comité d'Empresa es trobe afectat per les sancions.