11 d’octubre del 2012

L'Audiència Nacional admet la demanda de CCOO contra l'ERO

Ara caldrà determinar quin tribunal té la competència per fer-se càrrec del cas.

 L'Audiència Nacional ha admés la demanda col·lectiva que va presentar CCOO contra l'ERO que preten despatxar un màxim de 1.198 companys de RTVV. El tribunal ha acceptat també la que presentaren els companys de la CGT.

A partir d'ara estem a l'espera que els nostres advocats reben la comunicació oficial per part del Tribunal per a plantejar que es dirimisca quin ha de ser el tribuna competent per a jutjar el cas, ja que prèviament el Tribunal Superior de Justícia valencià ja havia admés la demanda dels companys de la Intersindical i havia fixat data per a la vista.

CCOO considera molt positiva la resposta que fins ara estan donant els tribunals a les nostres demandes, ja que és una mostra que estan plantejades en la bona direcció, ateses les múltiples irregularitats comeses per la direcció de l'empresa en tot el procediment de comiat col·lectiu. Esperem que els tribunals actuen amb la màxima celeritat possible, tal i com estan fent fins ara, per a permetre als treballadors de RTVV tindre un horitzo personal i professional el més prompte possible.

En eixe sentit considerem que l'empresa hauria de deixar clar que no acomiadarà treballadors mentre no hi haja una resol·lució judicial i, tal com hem reclamat en la vaga del dia 9, esperara a l'existència del contracte programa que fixe el pla de futur de la Generalitat per a RTVV. Un pla que ha de passar per un model sostenible però amb una dotació econòmica suficient, per la producció pròpia, el valencià, i la pluralitat informativa.