11 d’octubre del 2012

La vaga dels treballadors modifica la programació de RTVV i porta al carrer les nostres reivindicacions

La vaga convocada pel Comité d’Empresa de RTVV ha canviat la programació de Radiotelevisió Valenciana als seus canals de televisió i ràdio. La convocatòria feta pel Comité d’Empresa este nou d’octubre demana la paralització de l’ERO i l’arxivament dels expedients disciplinaris oberts a 56 persones. Els treballadors han dut també la protesta al carrer i han participat de forma reivindicativa en la processó cívica celebrada a València.

A TVV, connexió amb el 9.24 

Durant tot el matí, i com havien acordat l’empresa i els representants dels treballadors, TVV ha connectat els seus tres canals amb la programació del 9.24, que ha oferit butlletins informatius on s’ha informat de la vaga amb un rètol en pantalla que afirmava “La programació de RTVV es veu alterada per la vaga convocada pel Comité d’Empresa per demanar la suspensió de l’ERO i l’arxivament dels expedients disciplinaris”. A les 10:00 s’ha oferit en directe l’acte institucional de la Generalitat i a les 12:00 hores, la baixada de la Senyera des de l’Ajuntament i el Te Deum des de la Catedral de València. La resta de la programació del dia han estat documentals i programes gravats.

En RAV, butlletins i música sense locució 

En Ràdio Nou s’ha oferit la mateixa programació d’actes institucionals mentre que la resta del dia s’ha limitat a l’emissió de butlletins informatius de dos minuts i música sense locució. Els serveis mínims s’han complit amb normalitat en tots els centres de treball i amb absència total d’incidents. Tots els centres de treball estaven buits i només els treballadors amb serveis mínims es trobaven ocupant els seus llocs.


Concentració a l’Ajuntament 

Paral.lelament, centenars de treballadors de RTVV s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament, al costat de la unitat mòbil de Canal 9, per protestar contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació plantejat per la direcció de l’empresa I que afecta 1.198 treballadors. A més, han demanat l’arxivament dels expedients disciplinaris oberts a 56 treballadors. Al pas del seguici on es trobava el president de la Generalitat, Alberto Fabra, els treballadors han corejat crits de “No a l’ERO”. Tot seguit, els treballadors s’han incorporat a la comitiva amb una pancarta que diu “Els treballadors no som els culpables” i s’han manifestat pels carrers de València. El comité d’empresa de RTVV reitera el seu compromís amb la defensa de tots els llocs de treball de la nostra empresa, exigeix la paralització de l’ERO i sol.licita, una vegada més, l’arxivament dels expedients sancionadors oberts a 56 treballadors, que considera una mostra més d’assetjament laboral i sindical.