7 d’agost del 2012

L’EMPRESA NO ACCEPTA MESURES D’ESTALVI ALTERNATIVES ALS COMIATS

La reunió del 7 d’agost ha tornat a evidenciar que l’empresa continua amb l’estratègia de dilatar el període de consultes i deixar-ho tot per a l’últim dia. Els representants dels treballadors continuem topant contra una actitud intransigent dels representants de l’empresa, que no accepten i menyspreen totes les iniciatives que es plantegen des del comitè d’empresa.

A pesar d’estar reunits durant deu hores, no s’ha avançat  en res. L’empresa  ha anunciat que calcula que el cost de les indemnitzacions per l’ERO serà de 34 milions d’euros  que aportarà la Generalitat . Aquesta xifra contrasta en la retallada que el consell ha fet en el pressupost de RTVV per a 2012 i que l’empresa argumenta per despatxar treballadors. Els negociadors de l’empresa   s’han reafirmat en l’oferta de les baixes voluntàries incentivades (20 dies amb un màxim d’una anualitat) .

Pel que fa a les propostes del comitè, l’empresa no té en consideració cap de les  que plantegem, com ara, saber les directrius i el pressupost del contracte-programa, cap mesura per estalviar costos ni cap estudi comparatiu entre el que ens costarà l’externalització i el que ens podria costar apostar per la producció pròpia.

Durant el debat de la vesprada, el comitè ha defensat la professionalitat dels treballadors de RTVV i ha assegurat que l’externalització anirà en detriment de la qualitat, precaritzarà les condicions laborals i contribuirà al malbaratament del capital humà que, ara, té la nostra empresa.

Abans, a l’inici de la jornada, hem tornat a constatar el menyspreu que, des de la direcció de l’empresa, se’ns té els treballadors. El secretari general, Juan Prefaci, no ha acudit a la sessió de hui. A hores d’ara, es desconeix el motiu de la seua absència. Una representació del comitè ha acudit durant el matí al CPP de Burjassot per saber per què ni Jaraba ni Prefaci volen representar a l’empresa en este període de consultes. El cap de gabinet, Victor Charneco, ha excusat Prefaci adduint “motius personals”. El comitè d’empresa ha fet constar en l’acta que la decisió dels màxims directius de RTVV de no comparèixer en este procés va en contra dels principis de bona fe que haurien d’inspirar qualsevol negociació.