31 d’agost del 2012

EL COMITÉ DE RTVV ACUSA A JARABA DE PERSECUCIÓ SINDICAL I ASSETJAMENT LABORAL


Per contra el Director General no va actuar contra Vicente Sanz ni ho ha fet contra Pedro García 

El Comité d’Empresa de RTVV qualifica de persecució sindical i assetjament laboral l’apertura de l’expedient sancionador  a una cinquantena de treballadors de RTVV, entre ells la majoria del Comité d'Empresa, en relació als fets ocorreguts el dia 16 de juliol, conicidint la notificació de l’apertura de l’ERO. La Direcció argumenta que eixa data es va produir “l’ocupació de l’Estudi 3 del CPP de Burjassot, impedint la retransmissió en directe de l’informatiu Notícies 9Migdia

La Direcció, en l’escrit de comunicació del procediment sancionador, especifica que els motius de l’expedient  són “el frau, la deslleialtat i l’abús de confiança en l’exercici de les funcions que té encomanades, així com qualsevol conducta constitutiva de delicte o falta dolosa dins de l’Empresa. Atemptar o impedir l’exercici dels drets i llibertats reconegudes per la Constitució i l’Estatut d’Autonomia”. Estos motius poden ser, segons l’Empresa, constitutius d’una falta molt greu.

El Comité d’Empresa nega que cap de les persones citades haja comés cap de les faltes que se li atribueixen i que, segons el Règim Sancionador del Conveni Col.lectiu, poden implicar sancions que van des de la suspensió d’ocupació i sou de 21 a 60 dies fins el comiat sense indemnització.

Els Comité d’Empresa considera que l’acció de l’Empresa està encaminada a amedrantar els treballadors i impedir l’acció sindical en defensa dels seus drets. També és una revenja per no haver aconseguit imposar-nos  la firma de l’ERO en unes condicions que eren impossibles d’assumir.  En este sentit, l’acció de la Direcció està orientada a entrebancar que els sindicats pugen preparar amb normalitat la impugnació col.lectiva de l’Expedient que preveu acomiadar 1.198 treballadors.

La postura de l’empresa en este cas contrasta amb la que va tindre en el seu moment amb l’exsecretari general, Vicente Sanz, al qual no li van obrir cap expedient a pesar d’estar acusat per diversos delictes d’abusos sexuals contra treballadores de la casa. També contrasta amb la inaccció que està tenint a l’hora d’actuar contra l’exdirector general, Pedro García, imputat en el cas Gürtel per uns suposats delictes de suborn, malversació, prevaricació, frau fiscal i blanqueig de diners.