14 de juliol del 2012

EL PP TRENCA EL CONSENS I APROVA EN SOLITARI UNA LLEI DE RTVV CONTRA EL CONJUNT DELS VALENCIANS

El Partit Popular, després d'anys d'utilització partidista de Canal 9 i Ràdio 9, ha trencat el consens parlamentari que havia generat el naixement de RTVV i ha aprovat una nova llei que la fa menys democràtica, menys transparent en la seua gestió, i que relega els principis fundadors de promoció de la llengua i la cutura dels valencians. Amb la votació de la vergonya en les Corts, en que participaren una desena d'imputats per casos de corrupció, el Partit Popular ha traït l'Estatut d'Autonomia justament coincidint amb el seu 30 aniversari. 

L’objectiu de la creació de RTVV en el seu naixement era el de “superar la desigualtat entre les dues llengües oficials de la Comunitat" i garantir el dret dels valencians a rebre informació informació en la llengua pròpia de la comunitat. Uns objectius que actualment era més necessari que mai complir, quan el valencià s'ha reduït a només al 8% de la programació global de les cadenes, i que la nova llei de RTVV no garanteix.  

El Partit Popular s'ha fet una llei amb l'únic objectiu de privatitzar la radiotelevisió pública de tots els valencians i poder donar així participació a empreses pròximes als seus interesos després d'acomiadar de forma massiva els actuals treballadors de Canal 9 i Ràdio 9. Els populars, a més, acaben amb les poques garanties de control democràtic que existien en els organs de la radiotelevisió pública, i es reserven la posssibilitat de votar el Director General de la cadena per majoria absoluta per imposar-lo sense consens amb cap altra força parlamentaria. 

Quan  era més necessari que mai dotar de transparència RTVV, quan l'exdirector general Pedro García i tres directius estan imputats en l'Audiència Nacional pel cas Gürtel, el Partit Popular ha optat per una llei de punt final per a amagar el malbaratament de diners públics i la mala gestió dels últims anys. Són justament Pedro García i el pèssim gestor que l'ha substituït, José López Jaraba, així com el també processat Vicente Sanz, els grans avalats per la Llei de RTVV feta pel Partit Popular, ja que s'ha aconseguit el seu objectiu de convertir en culpables als treballadors de la situació de la ràdio i la televisió públiques.

En un moment en que estan acabant amb la majoria de drets dels treballadors i del conjunt dels ciutadans, el Partit Popular ha signat a les Corts l'acta de defunció d'un projecte que va il·lusionar el conjunt dels valencians fa 23 anys. El dany causat pels diputats populars a la societat valenciana ens temem que pot ser irreparable.