29 de juny del 2012

JARABA NO APORTA A LES CORTS CAP DETALL SOBRE L'ERO NI ASSUMEIX CAP RESPONSABILITAT PER LA SEUA NEFASTA GESTIÓ

El director general de RTVV assegura que Garrigues encara està treballant en el projecte d'ERO i no confirma cap data per a posar-lo en marxa

José López Jaraba ha tornat a fer una exhibició de cinisme i de falta de sensibilitat cap als treballadors de RTVV en la seua compareixença davant de la Comissió de control de les Corts. El director general de RTVV insisteix a presentar com a inevitable la decisió de tirar al carrer centenars de treballadors i canviar, sense consens, el model de radiotelevisió valenciana. I ho fa sense ruboritzar-se mentre manté a gran part de l'equip directiu que ha afonat les arques de la radiotelevisió pública amb la mala gestió i mentre a la mateixa hora continuaven els interrogatoris a l'Audiència Nacional pel saqueig de TVV per a la trama Gürtel.

A pesar que ha reiterat que la situación en RTVV "es dolorosa para todos", Jaraba no ha mostrar la més mínima empatia cap als treballadors que la Generalitat i la direcció de RTVV volen acomiadar. Va dir que l'ERO es farà, però continua sense aportar ni la més mínima dada sobre a quanta gent pretenen que afecte, ni quan pretenen dur-lo a terme. Ni tan sols ha confirmat les dates per a comunicar-lo als treballadors a mitjans de juliol que s'havien difós els últims dies.

De fet, ha assegurat que l'ERO continua en mans de la consultora Garrigues, a diferència del que s'havia informat fa unes setmanes, quan s'assegurava que la Generalitat ja tenia en el seu poder el document. El director general continua amb la tàctica d’eludir les seues responsabilitats a l’encarregar a la consultora la definició i execució de l’ERO, quan ell és el màxim responsable de la mesura contra els treballadors i de l’enfonsament de la RTVV.

El director general de RTVV també ha mostrat una falta de respecte absolut cap als treballadors quan ha assegurat que la seua prioritat ha sigut sempre mantindre els llocs de treball i que ara s'ha vist forçat a aplicar un acomiadament massiu per causes econòmiques. Li hem de recordar que les primeres notícies sobre l'ERO es van publicar a principis de 2011 i que l'actual direcció ja treballava en el projecte des de mesos abans. I també que des d'aleshores Jaraba i el seu equip han sotmés els treballadors a una pressió i una tortura psicològica intolerable en qualsevol empresa.

L'oposició parlamentaria ha demanat el cessament de Jaraba al capdavant de RTVV per ser responsable, juntament amb els seus antecessors, de la desfeta econòmica, de la falta de connexió amb la societat i del desmentellament del servei públic. Durant la compareixença el director general ha sigut incapaç d'aportar cap resposta coherent sobre per què RTVV va fer treballs per quasi un milió d'euros per a televisions de la competència i no els va cobrar, ni per què li paga des de 2007 més de 500.000 euros annuals al Vila·real CF per l'explotació de la seua mascota, que no ha reportat cap ingrés a la cadena. La seua incoherència en les respostes demostra que hi ha molt que amagar en la gestió de RTVV i que, com li han recriminat alguns dels diputats, l'únic objectiu és fer que els treballadors paguem amb la pèrdua del nostre lloc de treball les responsabilitats d'una direcció malbaratadora i corrupta.