14 de juny del 2012

El Comité de Empresa de RTVV convoca vaga per a les fogueres de Sant Joan

El pròxim diumenge 24 de juny, els treballadors de RTVV farem una vaga per a protestar i oposar-nos a l’Expedient d’Ocupació que la Generalitat projecta contra la radiotelevisión pública dels valencians.

La mesura que el PP preveu aplicar, que previsiblement afectarà més d’un miler de treballadors (dos de cada tres), suposa el desmantellament de la Radio Televisió Valenciana. La defensa de la RTVV pública, el manteniment dels llocs de treball, la viabilitat empresarial i el sosteniment d’un mitjà de comunicació al servei de la ciutadania són els motius que han dut als treballadors a convocar la vaga.
La vaga es vol fer coincidir amb la celebració d’una de les festes més populars de la Comunicat Valenciana per a subtrallar quant és de necessària per al poble valencià la radio i la televisió públiques.

La falta de diàleg de la Generalitat, i de la direcció encapçalada per José López Jaraba, per a buscar alternatives al projectat desmantellament de RTVV, ens ha posat en una situació de tensió màxima, que fa necessària l’adopció de mesures excepcionals per part dels treballadors. Són, per tant, el govern d’Alberto Fabra i la direcció de RTVV, els culpables de què, per primera vegada en 23 anys, la nit de la Cremà de les Fogueres poguera no ser emessa per Canal 9.

Els treballadors apostem per la necessitat de què la societat valenciana dispose d’un mitjà de comunicació al servici de tota la ciudadania, per a proporcionar una informació objectiva i veraç, que potencie la cultura valenciana i per a la promoció de la llengua pròpia. Per contra, no volem una televisió al servici de cap formació política o governamental, model que ha provocat l’enfonsament polític, econòmic i moral de la nostra empresa i que ens ha condemnat a una crisi que podria significar la desaparició de la radiotelevisió de tots els valencians. Exigim una RTVV pública, en valencià i de qualitat al servici de tots i per a tots.

En referència a la convocatòria d’aquesta vaga, volem advertir que no permetrem cap maniobra irregular per part de l’empresa per a anular l’eficàcia de la vaga. Denunciem que la direcció de RTVV poguera estar en negociacions amb l’empresa d’un antic directiu de la casa, per a contractar una unitat mòbil aliena, amb el seu personal no treballador de RTVV, per a substituir als vaguistes que protesten per la defensa del seus llocs de treball. Aquesta actuació de l’empresa pretén amagar les repercussions de la mobilització, mantenint la emissió de la cremà de les fogueres, la qual cosa és, clarament, una acció que vulnera el dret constitucional a la vaga i contra la qual, si termina concretant-se, exigirem les responsabilitats judicials oportunes.