2 d’abril del 2012

La generalitat ha de frenar l'ero i investigar el saqueig de RTVV fet per Pedro Garcia, imputat per l'Audiència Nacional


Pedro García
La imputació de l'exdirector general de RTVV Pedro García, qui declararà a l'Audiència Nacional el pròxim 8 de maig, assenyala els autèntics responsables de la situació econòmica que viu la radiotelevisió pública valenciana. Segons l'acte del jutge Pablo Ruz, García hauria estat al capdavant d'una operació per a desvia milions d'euros a la trama Gürtel aprofitant la visita del Papa. El mateix exdirector de RTVV s'hauria apropiat de 500.000 € a través d'una societat instrumental creada en paral·lel a l'organització de la cobertura de la visita papal. Al capdavant hi hauria com a suposat testaferro el marit d'una cosina del mateix García, Vicente Torró, qui també ha sigut citat a declarar com a imputat a l'Audiència Nacional.


Davant d'estos gravíssims fets, la Generalitat està obligada a reconsiderar la decisió d'aplicar l'ERO que projecta a Canal 9 i Ràdio 9, i obrir una investigaió interna per a determinar on han anat a parar els diners saquejats de RTVV i com s'han gestionat els recursos públics. Absans d'acomiadar qualsevol treballador s'ha d'aclarir quines responsabilitats han tingut els directius en el malbaratament dels diners públics dels valencians. Cal recordar que la  major part de l'actual equip directiu de RTVV va ser creat pel mateix Pedro García i per Vicente Sanz, este últim processat per abusos sexuals a treballadores.

El Govern valencià no pot continuar amb la seua intenció de fer pagar a centenars de treballadors les conseqüències d'una gestió que, segons la policia i les investigacions judicials ha estat marcada per la corrupció. Els treballadors de RTVV no som els culpables i insistim a reclamar una reunió amb l'executiu d'Alberto Fabra per a que escolte les nostres alternatives de viabilitat per a RTVV, que passen per fer una televisió d'autentic servei públic, de qualitat, plural i en valencià on es veja representada el conjunt de la ciutadania.