18 de març del 2012

Seguiment massiu de la vaga en RTVV a pesar dels serveis mínims abusius imposats per la Direcció

Els treballadors de RTVV han secundat massivament la vaga convocada pel Comité d’Empresa en tots els centres de treball a pesar dels serveis mínims abusius imposats per l’empresa. Uns minuts abans de l’inici de la vaga, alguns caps de l’empresa, encapçalats per la Subdirectora de Recursos Humans i Materials de RTVV, Noèlia Estarlich, han estat seguint el comité de vaga per l’interior de les instal.lacions, fet que considerem una mesura intimidatòria que conculca el dret a la vaga. En tot cas, han pogut prendre bona nota que la immensa majoria dels treballadors no estan disposats a que es porte endavant l’ERO anunciat.


CPP BURJASSOT I UNITAT MÒBIL DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

El seguiment ha estat pràcticament total en l’àrea tècnica i al Departament d’Esports del Centre de Producció de Programes de Burjassot. Unes 60 persones, aproximadament un 80 per cent de les què no estaven en serveis mínims, s’han concentrat dins de les instal.lacions del centre a les 13:00 hores de la vesprada, hora d’inici de la vaga, per protestar contra l’ERO previst per l’empresa.
Paral.lelament, uns 300 treballadors, vestits amb jupetins rojos, s’han juntat al voltant de la unitat mòbil que realitza la mascletà de la Plaça de l’Ajuntament de València i, amb posterioritat, s’han desplaçat sota el balcó del consistori. La realització de la mascletà s’ha fet amb abundants plànols generals davant el seguiment de la vaga que han realitzat els operadors de càmera que no estaven en serveis mínims. Un presentador de TVV ha aparegut en pantalla amb la xapa “No a l’ERO en RTVV”.
En el transcurs de l’informatiu Notícies 9 s’ha emés un plató d’uns trenta segons amb imatges de la protesta dels treballadors que es trobaven en la plaça de l’Ajuntament i s’ha anunciat de nou que no s’emetrà la nit de la cremà.
En Nou.2, el partit de bàsquet Reial Madrid- Cai Saragossa s’ha congelat en diverses ocassions en estar de vaga la pràctica totalitat de l’estudi 1 de TVV. En acabar el partit, s’han posat dos programes gravats.

RÀDIO NOU
A Ràdio Nou, el seguiment ha estat del 100% als serveis informatius i s’han emés programes gravats per omplir la graella. De 14:00 a 14:30 hores s’ha oferit en directe l’informatiu, on s’ha comunicat als oients que la vaga estava en marxa i que l’esmentat noticiari s’emetia en compliment dels serveis mínims.
El programa esportiu “Punt a Punt”, on durant la vaga s’estava oferint el derby Llevant-Vila-Real, s’ha emés per Sí Ràdio. El conductor del programa ha anunciat en directe l’inici de la mobilització i s’ha afegit a la vaga en antena.Tampoc no s’ha pogut oferir el post-partit ni la informació del vestidor per la vaga dels treballadors de la ràdio autonòmica.

DELEGACIÓ DE CASTELLÓ
La unitat mòbil que seguia la retransmissió de la mascletà de la Magdalena de Castelló també ha seguit àmpliament la vaga a pesar que els serveis mínims superaven àmpliament el 70 per cent de treballadors. Només 6 persones podien fer vaga i se n’han sumat 4.

CPP ALACANT
Al CPP d’Alacant, el seguiment ha estat pràcticament total tant en la ràdio com en la televisió. El Comité d’Empresa ha presentat una denúncia davant la Direcció pel fet que un cap ha substituit un operador de so que s’havia posat en vaga. La direcció de RTVV ha confirmat al Comité d’Empresa que va a obrir una investigació per esclarir si els fets denunciats han ocorregut així i si s’ha vulnerat el dret constitucional a la vaga.

LA VAGA CONTINUA DEMÀ
El Comité d’Empresa recorda que la vaga continua demà, dia de Sant Josep, des de les 22:00 hores fins a les 02:00 hores de la matinada del dia 20, horari en què tradicionalment s’ha emés la nit de la cremà. Enguany, la direcció de RTVV ha renunciat a retransmetre la nit de la cremà en no poder imposar serveis mínims.
Perquè els treballadors, quan se’ls deixa decidir lliurement, saben molt bé què han de fer. Esperem que l’empresa i la Generalitat ho tinguen en compte per a les mobilitzacions futures.
El Comité d’Empresa recorda que actuarà contra totes aquelles persones que vulneren el dret a la vaga dels treballadors o ocupen el lloc dels vaguistes.