13 de gener del 2012

Els treballadors de RTVV ocupen la 8ena planta (despatx de López Jaraba, director general de RTVV)


Els treballadors de RTVV han manifestat la seua oposició a l’expedient de regulació d’ocupació (ERO), que la direcció general vol posar en marxa seguint les directrius del govern valencià.

Després de l’assemblea de treballadors, convocada pel comité d’empresa, un grup de 300 persones ha traslladat espontàniament la seua indignació i protesta al director general de RTVV i han ocupat pacíficament la 8ena planta del Centre de Producció de Burjassot. 


Aquests fets reflecteixen perfectament el sentiment d’indignació i de rebuig que existeix entre els treballadors per la decisió de la Generalitat per a perpetrar el desmantellament de la Radiotelevisió pública dels valencians i fer que els treballadors paguen la mala gestió. 

Com a conseqüència de la mobilització el Secretari General de RTVV, Juan Prefaci, s’ha vist obligat a rebre els representants del Comité d’Empresa, que li han exigit la dimissió de López Jaraba i la paralització immediata de tot el procés de l’ERO. També li han reclamat que es depuren responsabilitat de la gestió de l’anterior director general Pedro García. A més, els representants dels treballadors han demanat un interlocutor amb la Generalitat per a plantejar-li una proposta alternativa que faça viable RTVV, com a servei públic per a tota la ciutadania i garantisca el futur dels seus treballadors. El secretari general s’ha compromés a transmetre esta petició a la Generalitat.