14 de gener del 2011

JA N’HI HA PROU!

¿On ens volen conduir els nostres directius amb la política de la por i la gestió irresponsable i corrupta? Cal que els treballadors defensem la nostra empresa i el nostre futur: els treballadors no som els culpables!

La direcció de RTVV ha passat del terror laboral en els despatxos amb Vicente Sanz a generalitzar la por entre els treballadors amb globus sonda sobre imminents retallades de plantilla i sobre el trasllat de treballadors a la fira de Paterna, al·legant motius de viabilitat econòmica.

Aquestes filtracions interessades als mitjans de comunicació contrasten, però, amb l’actuació que mantenen els nostres directius, que no prediquen precisament amb l’exemple de l’austeritat. Només cal recordar alguns exemples:

1. El Consell d’Administració de RTVV ha estat cercant un nou local, distint de l’actual. Els llocs que consideraren radicaven al carrer Colom i al carrer Roger de Llúria, dues ubicacions molt baratetes. Finalment s’han quedat a Marqués del Túria. No van considerar vindre’s a Guantánamo i instal·lar més alquimòduls, lloc on treballen més d’un centenar de persones. Ara resulta que algú ha proposat traslladar el CPP de Burjassot i Ràdio 9 a la fira de Paterna. ¿El Consell d’Administració també es traslladarà a la fira?

2. La direcció de RTVV continua sense reclamar responsabilitats a Pedro García després que s’han conegut els informes policials sobre la desviació de capitals que, segons la policia, va fer als seus comptes. D’acord amb les actuacions judicials l’ex-director d’aquesta casa s’hauria embutxacat 500.000 euros. La trama Gürtel n’hauria obtingut 6 milions de la visita del Papa, el salari anual de 200 treballadors.

3. La Fundació Gent per Gent, creada per Pedro García, recapta menys diners per a les causes “solidàries”, que assegura apadrinar, del que costa produir la gala i mantindre al personal directiu que la posa en marxa. Un dels socis de Gent per Gent, Price Waterhouse Coopers, ha rebut 185.000 euros per a fer un pla d’organització de l’empresa, que podrien fer perfectament els mateixos directius de Recursos Humans de RTVV –molt ben pagats, per cert-.

4. La direcció de RTVV continua sense avançar en l’expedient a Vicente Sanz per les denúncies d’abusos sexuals a treballadores pels quals està imputat per un jutjat de Paterna. Sanz continua rebent puntualment el seu elevat salari a sa casa, mentre l’empresa retalla les dietes de forma arbitraria i il·legal als treballadors que fan cada dia la feina i fan que funcione la nostra empresa.

Els treballadors ens hem de rebel·lar contra tots els abusos que duu a terme la direcció i reclamar una gestió honrada de les nostres empreses. Nosaltres som unes víctimes d’eixa gestió i no els culpables. L’elevat deute que té RTVV no està motivat per la plantilla, sinó pels negocis foscos de la direcció amb els drets esportius, inclòs el futbol i la fórmula 1, que s’han endut més del salari de 5 anys de tots els que treballem en les nostres empreses.

La direcció ens vol aterroritzats, perquè la por paralitza i permet continuar abusant. Per això els treballadors hem de plantar-los cara i dir-los que ja n’hi ha prou. RTVV pot complir els seus objectius de servei a la societat valenciana i nosaltres podem fer-ho si tenim gestors responsables i honrats i s’aposta per la producció pròpia i la pluralitat que convertiria els nostres mitjans en els de tots els valencians.