27 de gener del 2011

Reunió amb López Jaraba sobre futur RTVV

Els treballadors hem de continuar mobilitzant-nos per a defensar els nostres llocs de treball

López Jaraba confirma les retallades salarials i diu que de moment no s’ha plantejat cap ERO


Després de les assembles i concentracions de les últimes setmanes la Direcció General de RTVV ha donat les primeres explicacions als representants dels treballadors sobre els seus projectes per a RTVV. En la reunió mantinguda este matí amb CCOO i CGT el director general, José López Jaraba ha assegurat que de moment l’empresa no estudia cap expedient de regulació d’ocupació (ERO) i que els treballadors només es veurien afectats com a última opció per a reduir costos empresarials. Per això, CCOO i CGT entenem que és imprescindible mantindre la pressió, a través de les mobilitzacions i concentracions que estem duguent a terme, amb l’objectiu de garantir el nostre futur laboral.


Per contra, López Jaraba ha confirmat algunes importants retallades salarials que posen fi a la garantia de poder adquisitiu que hem tingut fins ara els treballadors de RTVV:

1.- L’empresa té la intenció de no consolidar la clausula de revisió salarial i de reduir-nos els salaris a través del plus conveni, ja que descomptarà en la nòmina de gener el que s’ha percebut per este concepte durant l’any 2010. L’empresa només reconeix els increments que s’havien consolidat amb el VII conveni Col·lectiu.


2.- La quantitat que ens deuen per la desviació de l’IPC de 2010, d’acord amb l’article 59.bis –fixat des de fa dos convenis-, es fixarà en una pròxima reunió de la Comissió Paritària. El director general ha assegurat que s’abonarà com a paga única abans del 31 de març. La no consolidació d’este concepte suposarà una pèrdua de poder adquisitiu cada any. Només en 2011 ja perdrem un 2,7 per cent.


3.- El director general també ha confirmat la reducció dels salaris en un 5% d’acord amb la llei de pressupostos. La forma en que s’aplicarà esta reducció també es tractarà en la pròxima reunió de la Comissió Paritària, per la qual cosa encara no s’aplicarà en la pròxima nòmina. Només en 2011 amb esta retallada ja perdrem més d’un 7,5 per cent dels nostres salaris.


4.- López Jaraba ha anunciat que en la nòmina de gener cobrarem el plus transport, però també a preu del 2007, és a dir, les quantitats pactades en el VII Conveni Col·lectiu.


5.- L’empresa també s’ha negat a fer marxa arrere en la reducció de dietes que va aplicar en la nòmina de desembre. Per això, els treballadors afectats a més de fer la reclamació dels diners descomptats a la direcció hauran de reclamar-los per la via judicial.


CCOO i CGT hem expresat el nostre rebuig a totes estes retallades salarials anunciades per l’empresa i els hem anunciat que les recorrerem en totes les instancies judicials i continuarem reclamant-les a través de la mobilització. També li hem demanat accions contra els màxims responsables de la situació actual de RTVV, Pedro García i Vicente Sanz, però l’empresa no ha mostrat cap intenció d’emprendre accions contra ells i ho deixa en mans jutges que ja estan investigant-los en els tribunals.


També li hem demanat a López Jaraba que incremente la producció pròpia com a millor forma de garantir el nostre futur laboral i empresarial, una demanda que continuarem traslladant a tota la societat a través de les mobilitzacions.