23 de desembre del 2010

L’empresa ajorna el pagament als treballadors

Comença a ser una pràctica reiterada que l’empresa RTVV no pague els seus treballadors de manera puntual.

Hem pogut comprovar als nostres comptes bancaris que el pagament de la mensualitat, paga extra i altres deutes llunyans, alguns referits al 2008, no han estat ingresats. Les previsions del conveni, l’actual i els anteriors, en aquest punt són clares: calia haver pagat el 22 de desembre. La pràctica històrica així ho corrobora.

¿Alguna explicació pública per part de l’empresa? Cap ni una. La direcció de l’empresa, que es va afanyar a intoxicar els treballadors amb una nota a la web declarant ilegal la vaga de juny, ara resta en silenci, muda de qualsevol comentari.

La conseqüència és un gran nerviosisme entre els treballadors i molts rumors i expeculacions sobre la greu situació financera d’aquesta empresa i de la Generalitat. En definitiva, preocupació pel nostre futur com a treballadors al servei de RTVV.

El director i el secretari, ambdós generals, més enllà de felicitacions als treballadors per la seua dedicació a la telemarató, aquesta sí publicada a la web, haurien d’invertir l’ordre de les seues actuacions: primer pagar-ho tot puntualment; en segon lloc, si no es paga, donar explicacions públiques, encara que siga com a senyal de respecte als empleats; per últim, felicitar qui vulguen.

¿Cobrarem la setmana vinent? Ja ho vorem. Els rumors diuen que sí. El que està clar és que les estrenes nadalenques als nostres fills, nebots, fillols i la resta dels familiars hauran d’ajornar-se, perquè l’empresa no ha pagat quan tocava.