2 de febrer del 2010

L’empresa continua sense complir: ni endarriments, ni prestacions

CCOO i CGT denunciàrem a RTVV per l’incompliment dels pactes Generalitat i sindicats, pactes que significaven, en virtut del VII conveni, una quantitat de diners, que l’empresa no l’ha especificada encara, i que calia haver cobrat en 2008. Tramitada la sol·licitud davant el Tribunal d’arbitratge laboral, l’empresa anuncia a la UGT i a la Ival, que la Conselleria ha aprovat el nostre conveni. ¡Bingo!

L’empresa, per a neutralitzar la nostra demanda, diu que de manera immediata va a pagar el que adeuta als treballadors de RTVV. Bé, a la nòmina de gener de 2010, aquesta quantitat no ha estat pagada. Com tampoc no ha estat pagat l’increment del 2 % sobre el plus conveni que l’empresa, de manera arbitrària, va estalviar-se, perquè sí, fa un any. I com que el pacte laboral de gener de 2009, signat per la UGT i la Ival, no portava taules salarials…

Un any després el pacte laboral a què arribaren la UGT i la Ival no ha estat registrat, ni encara menys, publicat al DOCV, la qual cosa ens porta a la reflexió de com estan de deteriorades les relacions laborals d’aquesta casa: en democràcia una norma és aplicable quan ha estat publicada. Per contra, en democràcia una norma no s’aplica quan no ha estat publicada.

Les prestacions socials del conveni, que ara ja tenen un reglament que ningú coneix, tampoc s’han pagat. Recordem que també s’han congelat l’import total de les prestacions. Vorem l’any vinent.

L’increment salarial de 2010 Ja hem arribat a 2010 sense que estiga publicat el conveni al DOCV, la qual cosa ens planteja un dubte. ¿Què passa amb l’increment salarial per a 2010? Com que el temps passa, i encara no hem cobrat el deute salarial de 2008 i 2009, ¿sobre quina base es calcularà l’increment de 2010?

El problema és que l’empresa pot fer el que li vinga en gana. Com que no tenim taules salarials, l’empresa podrà ajornar l’increment tot el temps que el seu capritx diga. De moment ningú, tampoc la UGT ni la Ival han dit ni xufa. Estarem atents a la pantalla.

UGT no vol un referèndum sobre el contingut del conveni

CCOO i CGT vam reclamar a la UGT i a la Ival la necessitat de convocar un referéndum per a que els treballadors de RTVV manifestaren el seu acord o el seu desacord amb el contingut del pacte. Més enllà de la polèmica de com la UGT va tancar la negociació del conveni en novembre de 2008, creem que a conseqüència del col·lapse del comité d’empresa, degut a la crisi dins de Ival, caldria haver fet un referèndum, ja que l’òrgan de representació electa dels treballadors, no va a poder votar-lo. I recordem que l’anterior conveni el va denunciar el comité d’empresa, no les seccions sindicals.

Les argumentacions de la UGT per a la negativa són molt estranyes. Diuen que el conveni ja s’aplica. Bé, un conveni que la UGT reconeix no publicat, però que ja s’aplica… Nosaltres creem que seria necessari menys cinisme i menys canibalisme.

La Ival no ha dit ni xufa en aquest punt, ni privada ni públicament.