23 de febrer del 2010

Exigim López Jaraba que s’aparte Vicent Sanz de totes les seues responsabilitats en RTVV

CGT i CCOO exigim al director general de RTVV, José López Jaraba, que aparte immediament Vicent Sanz de totes les seues responsabilitats en RTVV i s’obriga una investigació interna per a aclarir les gravíssimes imputacions.

Si hui mateix no s’ha apartat Sanz del càrrec, els treballadors ens mobilitzarem per a que això es duga a terme i farem ja una primera concentració demà, 24 febrer, a les 10:30 hores, a l’entrada principal del del Centre de Producció de Programes de RTVV a Burjassot.

En moltes ocasions hem denunciat l’autoritarisme, l’arbitrarietat i l’abús de poder. Hui ens trobem, lamentablement, amb la confirmació de que RTVV està dirigida per persones que s’han aprofitat del càrrec per a donar ocasió a les seues perversions.

Més enllà de les conseqüències legals d’aquest assumpte, que s’hauran de veure en els tribunals, el Conveni Col·lectiu (Art.80) estableix com a falta molt greu l’assetjament sexual, “que revestirà especial gravetat quan hi haja diferència jeràrquica i se’n servisca d’ella l’assetjador”. La sanció per a aquestos casos seria el comiat.

També exigim que en cap cas es puga posar els serveis jurídics de RTVV a disposició de Vicent Sanz en este procés. Les declaracions del mateix Sanz a la premsa en que assegura que l’assessoria jurídica ja treballa en l’assumpte ens ha generat una gran preocupació, ja que seria intolerable que els advocats d’aquesta empresa es posaren al servei d’un possible assetjador contra les treballadores o directives d’aquesta casa que l’han denunciat.

CCOO i CGT volem mostrar la nostra solidaritat amb les companyes que han patit aquesta situació de vexació intolerable i ens posem a la seua disposició per a qualsevol suport que necesiten. Creguem la seua versió dels fets. Per a nosaltres tenen tota la fiabilitat davant de la d’una personas que no ha demostrat cap escrúpol, ètica ni vergonya en els anys que ha dirigit la política de recursos humans de RTVV. Tots els treballadors d’aquesta casa tenim constància de l’obssessió d’aquest personatge pel poder i molts han patit les seues arbitrarietats i abusos.

En els últims anys hem denunciat la política caciquil de Vicent Sanz, els abusos comesos en la contractació —només fa tres dies ho tornarem a fer amb un comunicat en relació a les oposicions a Ràdio 9 de 2003—, la negativa a fer complir la legislació laboral que hauria de donar estabilitat a centenars de treballadors, les seues pràctiques mafioses i xantatgistes en la negociació del conveni i les relacions laborals, i també la creació d’un sindicat groc, com la USO.

Les nostres denuncies, però, sembla que es quedaren curtes, perquè la realitat era molt més fastigosa del que arribavem a imaginar i la política de contractació pot haver-se utilitzat amb objectius sexuals. Des de la profunda vergonya que ens genera aquesta situació exigim una regeneració al capdavant de RTVV, una radiotelevisió que ha de posar fi a anys de corrupció, i indignitat moral.