1 de desembre del 2009

Els treballadors de RTVV reclamen una negociació del conveni i el pagament dels salaris

Desenes de treballadors de RTVV s’han concentrat al Centre de producció de programes a Burjassot, per a reclamar una nova negociació del conveni col·lectiu, denunciar la manca d’explicacions per part del Sr. López Jaraba de les vinculacions de l’anterior director general, Pedro García, amb la conxorxa Gürtel i per l’abonament dels endarreriments salarials de 2008 i 2009.

Els sindicats convocants, CCOO i CGT, han denunciat el frau en la negociació del conveni, expressat en la presa de pèl que ha significat un acord claudicant i la no publicació, encara hui, de la norma laboral. Un conveni fracassat que representa un retrocés en les condicions salarials, la flexibilitat en l’organització de les jornades i els horaris sense cap limitació i la polivalència funcional amb la qual s’intenta perjudicar la professionalitat dels treballadors.

Per a CGT i CCOO, l’empresa vol imposar la divisió sindical per a fer impossible la defensa dels drets laborals i la posició dels treballadors, perquè el seu model és el de l’autoritarisme i l’arbitrarietat. En segon lloc, l’empresa, per tal d’amagar les seues responsabilitats en la malbaratadora gestió econòmica, vol culpabilitzar els treballadors de la situació en que es troba RTVV, presentant-los com a una colla de privilegiats.

Lamentablement, els sindicats signats del pacte laboral encara no nascut, pretenen una situació de relació privilegiada amb l’empresa que, suposen, podran rentabilitzar en el futur. No se n’adonen que estan en un parany, a disposició del que mane l’empresa.