27 de novembre del 2009

Els treballadors exigim que se’ns paguen els deutes salarials i un veritable conveni col·lectiu de tots i per a tots

La direcció de RTVV manté amb els seus treballadors un deute salarial corresponent als anys 2008 i 2009, conseqüència dels acords per a la funció pública valenciana entre els Sindicats i la Generalitat. El nostre vigent Conveni Col·lectiu (el VII Conveni) recull que també a nosaltres ens és d’aplicació aquesta “compensació extraordinària” al complement específic.

CCOO i CGT demanem que, sense més dilació, en aquesta mateixa nòmina de novembre, es faça efectiu el pagament del deute, per que ens preocupa que la morositat de l’Empresa acabe fent-nos perdre aquest diners.

És veritat que l’acord de conveni al que es va arribar en gener entre l’Empresa i tres sindicats es va tancar sense l’acostumada signatura d’unes taules salarials, que haurien d’haver recollit aquest deute. Però això no vol dir que el dret s’ha perdut.

De no fer-se efectiu aquest pagament i farts de que l’empresa ens prenga el pel als treballadors, CCOO i CGT convocarem una nova concentració a les portes del Centre de Producció de Programes de Canal 9 per a denunciar que mentre s’ha estat dilapidant els diners amb contractes per als “amics”, als treballadors s’ens denega un dret salarial que és nostre.

Si comprovem el 30 de novembre que no ens han pagat els endarreriments en la nòmina, us convoquem l’endemà, dimarts 1 de desembre, a les 10 del matí, a una nova Concentració Reivindicativa, a l’hora de l’esmorzar.

Aquest desficaci salarial és un exemple més de la necessitat de encetar de nou la negociació d’un Conveni Col·lectiu just, de tots i per a tots, amb un acord salarial complementari, que ens traga de la insostenible present situació laboral en la que ens trobem.

DAVANT DELS ABUSOS DE L’EMPRESA, DEFENSEM LA NOSTRA DIGNITAT!

A la nòmina d’octubre ens trobarem amb unes estrenes nadalenques, per equivocació de l’empresa, en una quantitat extra, resultant de duplicar l’antiguïtat. Davant d’aquest error, del qual ningú s’ha responsabilitzat, esperem que no s’atrevisquen a descomptar-ho sense consultar amb TOTS els representants dels treballadors.

Entre altres coses, perquè estem denunciant que l’empresa ens deu uns centenerars d’euros en concepte d’endarrerimens salarials de 2008 i 2009. Té collons la cosa.