13 de novembre del 2009

Els treballadors ens concentrem per a reclamar la nostra dignitat professional davant dels abusos de la direcció

Treballadors de RTVV, convocats per CCOO i CGT, s’han concentrat este matí davant de les portes del Centre de Producció de Programes de Canal 9 per a denunciar les pràctiques abusives de la direcció de RTVV. Mentre l’empresa ha dilapidat diners que, segons els informes policials, han anat a empreses vinculades amb la trama Gürtel, continua sense pagar-nos el deute salarial de 2008 i 2009.

A més, manté en situació de precarietat laboral a desenes de companys que per llei haurien de tindre estabilitat en l’empresa i a prop de 200 continua pagant-los salaris inferiors a la seua categoria professional. Els diners que no paguen als treballadors, no els escatimaren per als directius ni per a les seues empreses amigues. Unes pràctiques que ara volen amagar amb una manipulació informativa insuportable.

La situació laboral i salarial que estem patint en esta empresa s’ha vist agreujada per un acord de conveni tancat en fals i que, quasi un any després, continua sense vigència. Això ha permés a l’empresa aplicar horaris abusius sense control, mentre que nega altres drets laborals.

Les assemblees convocades aquesta setmana per CCOO i CGT i la concentració de hui han fet que la direcció reconega, per primera vegada, que no està pagant el que ens deu als treballadors. A través del seu nou portaveu –la UGT- l’empresa anuncia que ens pagaran abans del 31 de desembre, més d’un any després del que tocava. Només els fets demostraran que la direcció no torna a enganyar als treballadors.

CCOO i CGT considerem que els incompliments en materia laboral fan insostenible l’actual situació i ha reclamat a la direcció que s’obriga la negociació d’un conveni de veritat de tots i per a tots els treballadors. Per aconseguir eixe objectiu és necessari que els sindicats firmants de l’acord fracassat de gener s’hi retiren i puguem treballar conjuntament per a millorar la situació laboral de l’empresa.

Mentrestant, els treballadors continuarem mobilitzant-nos per exigir que es respecte la nostra dignitat.