3 de setembre del 2009

Fem un front comú per aconseguir un conveni de veritat

CCOO i CGT reclamen a UGT i la Intersindical que es retiren de la farsa d’acord que firmaren al gener i reobrim la negociació d’un Conveni que acabe amb els abusos laborals

Els treballadors de RTVV vivim actualment una situació sense precedents, l’absència d’un Conveni Col·lectiu aprovat per la Generalitat nou mesos després que la direcció i tres dels sindicats presents en el Comité anunciaren la signatura d’un acord, que es va plasmar el 27 de gener.

Els treballadors ens trobem en una situació d’indefensió davant dels abusos laborals de la direcció com no s’havia vist mai abans: L’entelèquia d’acord laboral continua aplicant-se, sobretot, en aquelles qüestions que perjudiquen els treballadors, com ara les jornades i horaris abusius, però no en la qüestió clau dels salaris ni en l’estabilitat laboral. La direcció de RTVV continua sense aplicar la legislació laboral de 2006 que frenava la precarització laboral. Només les denúncies de CCOO aconseguiren donar estabilitat en el seu lloc de treball a un centenar de companys, però la direcció continua negant-li els seus drets a almenys dos-cents més.

A tot això s’ha d’afegir una manipulació informativa que ha batut tots els rècords de poca vergonya, a pesar que la direcció de les nostres empreses havia posat un llistó molt alt.

La situació la denuncien fins i tot aquells que signaren amb l’empresa. La UGT reconeix el fracàs de l’acord en el seu últim comunicat, quan diu “No comprenem perquè la conselleria d’Hisenda manté paralitzat el nostre conveni, adeutant-nos encara salaris del 2008 i de bona part del 2009”

La Intersindical arriba a dir en el seu últim comunicat que “la negativa de la Conselleria d'Economia a firmar el nou conveni desautoritza davant els sindicats i els treballadors a aquells que el van negociar i sobretot al Director General que el va firmar en nom de l'empresa”. També diuen que l’empresa ha transformat “l'aplicació del conveni en un seguit d'ensarronades, magarrufes i enganyifes”.

Estem d’acord companys. I què feu ahí?

L’eixida de Pedro García, el director general que rebia regals d’una grup de delinqüents, i l’entrada d’una nova direcció obri una nova etapa per a posar fi als abusos i fer complir la llei en matèria laboral.

CCOO i CGT reclamen a la Intersindical i la UGT que retiren la signatura de l’acord de gener i que fem un front comú per a defensar els interessos dels treballadors de RTVV i forçar la negociació d’un conveni de veritat.

(A la USO no li ho demanem. Ells faran el que els mane la direcció. Ja ho van fer quan es van posar al costat de l’empresa en el xantatge d’ara fa un any amb l’acord d’eficàcia limitada enganxat a les nòmines. L’única vegada que se’ls ha sentit. Aquella experiència, que molts companys visqueren de forma dramàtica, és l’única contribució que els hem d’agrair. Segurament la direcció ja els l’ha recompensada).