18 de maig del 2009

L’assemblea de CCOO-RTVV ratifica la seua oposició a l’acord de conveni abusiu que està aplicant l’empresa als treballadors

L’assemblea d’afiliats de CCOO en RTVV ha ratificat per unanimitat la decisió de l’executiva de no sumar-se a l’acord de conveni que està aplicant la direcció i que ha generat ja un gran malestar entre els treballadors de les nostres empreses. En l’assemblea es va constatar que molts dels nostres companys estan sent somesos a horaris abusius aprofitant el capitol d’esdeveniments especials recollit en l’acord signat amb USO, UGT i IV. Els treballadors que han d’allargar les seues jornades o treballar en horaris nocturns han vist reduïdes les seues percepcions respecte al que cobraven l’any passat, i damunt han d’aguantar que algun signant del conveni els insulte diguent que fins ara havien cobrat “premis”. A més, els treballadors continuem a mitjans de maig sense cobrar els increments salarials que ens pertocaven per a enguany i que la Generalitat ja està aplicant a la resta d’empreses públiques. Tot això, mentre els directius continuen cobrant quantitats milionàries només per canviar de càrrec o de despatx, com hem vist els últims mesos.

L’Assemblea de CCOO-RTVV ha decidit mantindre una oposició activa a eixe acord de conveni que s’està aplicant en defensa dels drets dels treballadors, que alguns han decidit permetre que es xafen descaradament des dels despatxos de direcció. Per això ens posem a disposició de tots els companys per a canalitzar les seues demandes a través de l’autoritat laboral i els tribunals de justícia ja que considerem que el que està fent la direcció és intolerable, i anunciem pròximes mesures de protesta.

L’assemblea de CCOO RTVV denuncia que els abusos laborals a que estan sotmesos els treballadors els últims mesos no responen a ningún criteri empresarial que millore el servei públic als valencians. L’objectiu de la precarització laboral i de la progressiva privatització de la producció a través d’empreses externes, respon exclusivament al projecte polític d’acabar de convertir les nostres empreses en el principal instrument comunicatiu del Partit Popular i poder censurar sense vergonya tal com estan fent amb el cas Gürtel gràcies a la por dels treballadors a ser represaliats.

L’Assemblea de CCOO demana un gir en la direcció de la nostra empresa que aposte per la producció pròpia, el compliment de la llei en matèria de contractació i el respecte als drets laborals dels treballadors. Un nou projecte que passe pel servei públic i la pluralitat i la decència informativa. Estos últims aspectes ja hem constatat que són incompatibles amb el director general sota sospita que tenim i per això tornem a exigir la dimissió de Pedro García i el seu equip. Cada minut que continuen en els seus càrrecs ens genera més vergonya a tots els que treballem en RTVV.