11 de febrer del 2009

Trencar el silenci per a manipular més

Una vegada més , els informatius de TVV i Ràdio 9, aquells que han de ser “imparcial i veraços” segons la llei de creació de RTVV, han estafat i enganyat els valencians.

TVV va trencar anit el silenci ensordidor que havia mantingut respecte a les últimes actuacions del jutge Garzón al voltant d’un cas de blanqueig de capitals, frau fiscal i tràfic d’influències que està sacsejant la cúpula del PP i ha esguitat directament el President de la Generalitat, Francisco Camps, i alguns dels seus consellers.

Fins la nit del 10 de febrer, els espectadors de Canal 9 , Punt 2 i el nou canal 24.9 (quina gran paradoxa!.Vint-i-quatre hores per a informar i no conten allò que ompli ràdios i diaris!) no havien sigut informats de les investigacions del jutge Garzón i de les conseqüències que per al principal partit de l’oposició a Espanya i al govern de la Generalitat, està tenint i pot tindre . En el cas de Ràdio 9 no s’ha inclós cap informació en els butlletins horaris i s’ha inclòs en ens informatius del dia de forma relegada, evitant al màxim les refrències valencianes del cas. Una vegada més, els informatius de les nostres empreses amagaven informació als contribuents i els periodistes que els dirigeixen feien ús d’una vergonyosa deontología professional.

Una actuació que es va superar en l’informatiu d’anit de Canal 9 quan, amb una durada de 32 segons, es llegia que “Hi ha 37 imputats, entre els quals es troba el responsable de l’empresa Orange Market” ( no es relaciona amb el seu principl client , la Generalitat) . La informació (si es pot dir així) asegurava que la investigació havia provocat la dimissió de l’alcalde de Boadilla i del responsable del mercat de Toledo, obviant que els dos són del PP i que hi havia dimitit un altre conseller del govern autonòmic de Madrid, també del PP. En canvi, els últims paràgrafs anunciaven que , a instàncies del PP, el jutge anava a investigar les filtracions de la causa i que hui es reuniria a Madrid el comité executiu del populars.

Des de CCOO volem denunciar, una vegada més, la burda manipulació cap als interessos del PP que fan els informatius de la nostra cadena, tant en la ràdio com en la tv, que constitueixen un frau més que, des del director general Pedro Garcia fins a l’últim responsable dels informatius de Ràdio 9 i Canal 9, cometen cap a aquells que els paguen el sou i que tenen dret a rebre una informació “veraç i imparcial”.