3 de setembre del 2008

La direcció de RTVV no vol pujar els salaris del 2008

Mentre els informatius de Canal 9 repeteixen que la crisi ofega les famílies, RTVV manté congelats els salaris dels seus treballadors

RTVV manté congelats els salaris dels seus treballadors durant el 2008, i no ha mostrat cap disposició a aplicar la pujada que ens correspon d’acord amb la llei de pressupostos de la Generalitat i d’acord amb el nostre Conveni Col·lectiu. La direcció de RTVV manté una posició d’un cinisme extrem: Mentre en els informatius de Canal 9, Punt 2 i Ràdio 9 s’insisteix que la pujada de preus està “ofegant les famílies”, els seus treballadors continuen cobrant el mateix que a finals de 2007, cosa que els ha produït una pèrdua de poder adquisitiu de prop del 5%. Tots els diners que es gasten en cobrir els “fastos” de la Generalitat estan llevant-los-els als treballadors que els retransmeten.

Els representants dels treballadors hem reclamat a l’empresa que pose fi a esta situació injusta i puge els salaris com mana la llei. Ho hem fet en la Comissió Paritària i li ho hem reclamat directament al Director General, Pedro García.

Fins ara, però, només hem rebut una negativa per resposta. Fins i tot, hem hagut d’esperar a la nómina de juliol per a que ens actualitzaren els salaris de 2007. Set mesos de retard per a cobrar el que ens tocava a finals de de l’any passat!!!

Pel que fa a la pujada del 2008 l’empresa s’amaga en que la Generalitat no ha autoritzat la massa salarial per al grup RTVV, cosa que tots els anys s’ha fet abans del mes de maig.

Això pot significar diverses coses, o totes elles simultàniament:

a) Que la Generalitat no té un euro en el calaix per pagar els treballadors de les empreses públiques;
b) Que el Director General no té influència per aconseguir les coses més bàsiques com que es pague el salari que toca als treballadors de l’empresa que direigeix.
c) Que vullguen ofegar els treballadors per a pressionar-los en la negociació del conveni, per aconseguir retallar-los drets laborals.

En qualsevol dels casos la direcció estaria incomplint la llei, ja que mentre no se signe un nou conveni col.lectiu, les relacions laborals de RTVV i les seues societats es regeixen en estos aspectes pel VII Conveni Col·lectiu, tal com estableix l’Estatut dels Treballadors.

CCOO esgotarà les mesures legals i de pressió per a que els treballadors cobrem el que ens pertoca. Ho farem conjuntament amb la resta de sindicats amb els que mantenim una posició conjunta en la negociació del VIII Conveni.

No obstant això, des de CCOO volem recordar-li a la direcció que amb les coses de menjar no és juga, i el salari dels treballadors no és una moneda de canvi per a res. El treball es paga d’acord amb el que s’ha pactat i l’incompliment d’eixa premisa bàsica condueix inexorablement al conflicte.