9 d’agost del 2007

Judici oposicions 2003 TVV

NO TOTES LES CATEGORIES ESTAN IMPUGNADES

CCOO talla l’intent de l’empresa d’involucrar centenars de treballadors en el procés fraudulent d’oposicions de 2003

El frau comés per la direcció de RTVV en les oposicions de 2003, convocant-les a la carta, ens va abocar a un procés judicial que continua generant incertesa en molts dels treballadors de l’empresa quatre anys deprés.

Els directius de Canal 9 i de Ràdio 9 van fer el procés de selecció per garantir-se una plaça fixa per a ells davant la imminència de les eleccions autonòmiques. Tot això ho feren amb un procés de sel·lecció en que no es tingueren en compte les necessitats productives de l’empresa i basat en una gran mentida: ¡La creació de places per al CPP d’Alacant! Per a dur a terme el procés fraudulent se saltaren tots els procediments de convocatòria previstos en el Conveni Col·lectiu, entre ells un informe sobre les proves realitzat conjuntament amb els representants dels treballadors.

L’empresa, amb la seua actitud arbitrària, no va donar altra eixida que els tribunals. Fins i tot, quan demanarem explicacions o denunciarem alguna irregularitat en el tribunals de sel·lecció la resposta sempre va ser: “Denuncieu-ho”.

Davant d’eixa actitut intransigent i irresponsable, CCOO ha tractat durant tot el procés de conjugar el respecte a la legalitat i a la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’empresa amb una mínima repercussió per al conjunt de treballadors que es van veure immersos en el procés fraudulent promogut per la direcció.

Així, en la primera vista judicial sobre aquestes oposicions, l’any 2004, CCOO va delimitar l’abast de la demanda a un grup determinat de categories: aquelles on detectarem arbitrarietats en els requisits, aquelles on constatàrem irregularitats en la realització de les proves, o les que estaven fetes expressament per a col·locar a algun directiu de l’empresa, que era un dels objectius principals de la direcció.

Des d’aleshores, i durant tres anys, el procés ha passat per diferents instàncies judicials, fins a l’establiment d’una vista definitiva per al pròxim mes d’octubre. El jutjat encarregat del cas, però, ha citat com a denunciats per a eixe juí a treballadors de categories que CCOO havia exclòs de la seua demanda l’any 2004.

La direcció de RTVV, amb la col.laboració de la USO, ha aprofitat aquesta circumstància per a crear més confusió entre els treballadors de la casa, i tapar així les seues vergonyes en tot el procés.

Davant d’això, CCOO ha tornat a aclarir en el jutjat quines catègories estan excloses de la seua demanda i per tant no hi ha cap denúncia cap als treballadors que es presentaren a les proves. Les categories excloses, referides a TVV, són les següents: assessor lingüista, presentador locutor, operador d’equips, tècnic electrònic, auxiliar realització, operador so, operador il·luminació, operador càmera, modelador de decorats, auxiliar d’explotació i conductor.

Prova del frau comés en tot aquest procés per la direcció de RTVV és que la contractació temporal en l’empresa s’ha multiplicat des de 2003 per a cobrir les necessitats productives reals de l’empresa i la precarietat laboral continua sent la política de Recursos Humans. Un fet que CCOO ha corregit obligant a l’empresa a aplicar la Reforma Laboral, gràcies a la nostra denúncia a la Inspecció de Treball.