4 de juny del 2007

No hi ha rebaixa dels salaris - CCOO i CGT volem ampliar la informació sobre la situació salarial per a l’exercici 2007

CCOO i CGT volem ampliar la informació sobre la situació salarial per a l’exercici 2007, perquè s’ha publicat una nota que pot inquietar a algun treballador.

CCOO i CGT hem treballat per traslladar als salaris del treballadors de RTVV els acords de la Generalitat i els Sindicats, ¡inclosa la UGT!, sobre el complement de les pagues extres en les millors condicions. Nosaltres incorporem les millores retributives que es marquen per als funcionaris, i no podem inventar-nos-en altres. A més, tenim establits al conveni mecanismes de garantia del poder adquisitiu que els funcionaris no tenen.

Algunes precisions:
L’increment del complement específic (CE) es calcula en termes anuals; l’increment del complement és d’una mitjana del 5’7%. Per tant, el CE no es congela com alguns pretenen fer veure, si no que creix significativament en termes anuals, que és allò que importa als treballadors.

El càlcul final té una restricció important: el complement per a les pagues extres del 2007 té un límit màxim d’un 1% de la massa salarial, detall important que els nostres crítics, sembla, no han tingut en consideració. Aquesta limitació és un dels factors que explica que les quantitats mensuals del CE apareguen en valors equivalents a les de l’exercici anterior, ja que l’increment d’aquest complement apareix reflectit en les pagues extres.

Algun comentari:
CCOO i CGT considerem que hem amplicat correctamet els acords salarials de l’administració i, a més, ho hem fet de forma puntual per a que els treballadors cobraren ja en la nòmina de maig tant els increments com els endarreriments, cosa que té un valor afegit per a tots els companys. Per a tindre total garantia sobre la concreció salarial, hem consultat als sindicalistes que estigueren en l’acord Generalitat/Sindicats i ens diuen que el càlcul és correcte. Si la UGT no està d’acord, no hauria d’haver signat eixos pactes amb la Generalitat.

No obstant això, el seu paper haguera sigut més útil per als treballadors i treballadores de RTVV si els seus càlculs els haguera aportat abans, per a ajudar-nos en la negociació dels salaris dels companys, i no després de la signatura de les taules, per a utilitzar-los com a arma contra els sindicats que han negociat amb l’empresa i han aconseguit que es pagara en temps i forma tal com CCOO i CGT haviem exigit en les reunions de la Comissió Paritària.

Amb aquests comentaris donem per finalitzada la polèmica.