31 de gener del 2005

CCOO guanya el recurs contra la privatització de CANAL 9

El jutjat contenciós-administratiu número 5 de València ha estimat el recurs de CCOO i anula els acords del Consell d'Administració de RTVV del 24 de març de 2003 pels quals es pretenia privatitzar la gestió de Canal 9.

La sentència considera que l'intent del Consell d’Administració i la Direcció General de RTVV de traspassar la producció de Canal 9 a empreses privades va contra l'ordenament jurìdic i reitera que la gestió de Televisió Valenciana ha de ser pública i no pot transferir-se totalment o parcialment a tercers, d'acord amb la Llei de Creació i la Llei del Tercer Canal.

Aquesta decisió judicial posa de manifestat la il·legalitat del projecte privatitzador impulsat des de la Generalitat per Eduardo Zaplana amb l'objectiu de beneficiar empresaris vinculats al Partit Popular. Una actuació que ha malbarat els diners dels valencians i ha provocat un clima de crispació que ha perjudicat el funcionament de Rádio Televisió Valenciana.

CCOO considera imprescindible que els máxims responsables del projecte, el mateix Zaplana, el seu successor José Luis Olivas, o la consellera Alicia De Miguel, assumisquen les seues responsabilitats polítiques, cosa que no han fet fins ara. Una responsabilitat que cal fer extensiva als directius de RTVV i membres del Consell d’Administració que donaren suport a esta iniciativa il·legal, entre ells l'actual vicepresident del Consell, Victor Campos. Una decisió que es va prendre a pesar que l'aleshores vicepresident del Govern central, Mariano Rajoy, havia indicat en una resposta parlamentária al Congrés que la cessió de la gestió de Canal 9 contravenia la legislació.

A més, CCOO reclama al Director General de RTVV, Pedro García, que abandone la defensa d'un projecte contrari als interessos dels valencians amb la presentació de nous recursos judicials. La presentació d'aquests recursos significa l'assumpció personal del projecte privatizador d'Eduardo Zaplana, rebujat reiteradament pels tribunals, i faria al director general responsable en el cas que no prosperaren.

CCOO vol destacar l'esforç dels treballadors de RTVV i de gran part de la societat valenciana en defensa de la legalitat i a favor d'una televisió pública, en valenciá i de qualitat.

Burjassot, 31 de gener de 2005

Secció Sindical CCOO-RTVV
Polígon Accés Ademús, s/n 46100 Burjassot
Tel. 963183454 - Fax 96318301 - E-mail: ccoo@rtvv.es